Undgå at Blive Snydt – Køb Bilen Udenfor Hovedstaden

Der er ikke nogen der kan lide at betale overpris for noget som helst. Vi har ikke noget imod at betale en fair pris for tingene, da det nu engang er det, som de er værd. Kan vi få noget billigt, så er det selvfølgeligt endnu bedre. Men det vigtigste er nu altså, at vi ikke betaler for meget for noget. Når vi opdager at vi er kommet til at betale overpris, og kunne have fået samme ting billigere, så kan vi ikke lade være med at ærgre os. Vi føler os dumme og taget ved næsen. Det er ikke en rar følelse at sidde med, og det værste er, at man ved der sidder én derude og føler sig virkeligt smart, fordi det lykkedes ham eller hende at score kassen på, at sælge til lille naive dig.

Det gør sig gældende med alting, men særligt når det kommer til biler, kan det være virkeligt ærgerligt at betale for meget. Biler koster nemlig i forvejen rigtigt mange penge, så et par procenter i den ene eller den anden retning er ret mange kroner sparet eller betalt.

Der er mange forskellige strategier til at spare penge, når man er på udkig efter en ny bil. Mange af dem kræver dog, at man bruger en masse tid på at undersøge markedet, eller en masse kræfter på at forhandle priserne i bund. Det kan være meget fint, hvis man er okay med det. Men for mig at se er det bare at betale ekstra for bilen i spildte tid og kræfter. Hvis jeg skal undgå at betale overpris, så skal det være med alt indregnet. Jeg er altså kun interesseret i spare-tips som er hurtigt at bruge, og ikke kræver en masse kræfter eller avancerede forhandlings-teknikker.

Det bedste af disse tricks er det, jeg gerne vil dele med dig her i dag. Det er smukt i sin enkelthed: det handler ganske enkelt om ikke at købe din bil i hovedstaden eller de nærtliggende områder. Hvis du bor i København så virker det naturligt at købe din bil i København. Der er masser af bilforhandlere, og markedet for brugte biler er også ganske stort. Hvorfor skulle man køre flere kilometer væk, når nu udvalget er så stort her?

Svaret er enkelt: alt koster mere i hovedstaden. Folk der bor i hovedstaden får en højere løn, end folk der bor i de mindre byer udenfor. De skal så til gengæld også betale mere i husleje, og for stort set alt andet vi bruger i hverdagen. Det er praktisk at have alting tæt på, men det kommer altså med en pris – en forhøjet pris.

Man køber og sælger ikke bil særligt ofte, så det er værd at køre efter. Jeg tager eksempelvis altid hen til en bilforhandler i silkeborg når det er tid til at udskifte bilen. Jeg sætter mig på førersædet, og har enten min kone eller en god ven på passagersædet. Så laver vi en lille tur ud af det, og jeg køber mig en bil til en god pris i Silkeborg. Så kører vi hjem i hver sin bil. Når jeg er tilbage i København igen, så sætter jeg den gamle bil til salg i København, og kan derfor sælge den for mere, end hvis jeg forsøgte at sælge den i Silkeborg eller andre steder. Køb billigt og sælg dyrt – så bliver du aldrig snydt!